четвер, 3 грудня 2020 р.

Міжнародний День людей з інвалідністю

 Відзначають Міжнародний День інваліда в першій декаді грудня. День було засновано в 1992 році Генеральною Асамблеєю ООН. Традиційні заходи Дня людей з обмеженими можливостями присвячуються висвітленню й вирішенню їхніх нагальних проблем.

Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей із інвалідністю.

Міжнародний день людей з обмеженими можливостями (IDPWD) дотримується своєї переконаності в тому, що людина за своєю природою не є «інвалідом» ... інвалідність НЕ є особливістю людини. Ми говоримо, що у людей проблеми зі здоров'ям: деякі з нас потребують інвалідних візків для мобілізації; деяким з нас потрібні собаки-поводирі; деякі з нас потребують допоміжних технологій - так само, як деяким з нас потрібні окуляри для читання; або ліки від болю; або інгалятор для лікування астми.
Всі люди мають різні порушення здоров'я в якийсь момент в їхньому житті. Різниця в тому, що в більшості випадків погіршення вашого здоров'я не заважає вам функціонувати, бути залученим або брати участь в житті вашої спільноти.
Міжнародний день людей з обмеженими можливостями (IDPWD) існує, щоб упевнитися в тому, що екологічні та соціальні бар'єри визначені, і допомогти всім працювати разом, щоб їх подолати. Ми ніколи не будемо викорінювати порушення здоров'я ... але, подолавши бар'єри, ми викорінимо інвалідність.

Не залишайтеся байдужими!


 

Немає коментарів:

Дописати коментар